Moderný Online booking pre úspešné podnikanie nechtového štúdia.

O spoločnosti Luna Studio

Plánovaný rozvoj nechtového salónu Luna Studio v Bratislave – Petržalke čelilo niekoľkým problémom, ktoré im komplikovali každodennú prácu, rozvoj podnikania a spokojnosť zákazníkov.  

Väčšina klientov si rezervovala termíny cez telefón alebo osobne v salóne, čo bolo veľmi nepraktické a nepohodlné pre klientov a súčasne aj pre pracovníčky Luna Studio. Takto nastavený objednávací proces znamená denne zdvihnúť mininálne 20-30 telefonátov, riešiť rôzny druh požiadaviek a zmien termínov čo automaticky narúša sústredenosť na prácu a zvyšuje stres a nespokojnosť klientov. 

Ďalšou výzvou bolo vyriešiť fakt, že vačšina zamestnancov nevie komunikovať plynule po slovensky, čo zhoršuje zákaznícky zážitok a zvyšuje záťaž na úzku skupinu zamestnacov, ako aj majiteľa Luna Studio.  

Existujúce riešenia objednávkového systému Bookio a Fresha sa ukázali ako nedostatočné, pretože slúžili iba na rezervácie a neposkytovali komplexné riešenie prepojenia s webom a komunikáciou. 

Spoločnosť 26HOUSE s.r.o., navrhla moderné online riešenie postavené na jednom integrovanom systéme Odoo, cez ktorý si jednoducho objedná termín na pár klikov cez mobil alebo počítač ktokoľvek a odkiaľkoľvek. 

Mladá generácia prijala tento online spôsob komunikácie a objednávania okamžite s nadšením, ale veľmi pozitívne sa vyvíja aj používanosť online bookingu staršou generáciou, ktorá za prvé tri mesiace dosiahla viac ako 57%. 

Ako sme pomohli vyriešiť všetko v jednom systéme

1. Luna studio v online priestore - vytvorenie webovej stránky na platforme Odoo
Prvým krokom bolo rýchle a jednoduché vytvorenie atraktívnej webovej stránky, vďaka ktorej dokáže Luna Studio osloviť online priestor a cieliť svoju ponuku cez Instagram, Facebook alebo Google Ads na nových zákazníkov.  

Vďaka prepojenému systému Odoo ma Luna Studio na jednom mieste rezervačný system, referencie klientov, cenníky, kontaktný formular, fotogalériu a potenciálne aj zákaznícku zónu alebo eShop a online platby.  

2. Rezervačný system
Odoo systém umožňuje klientom rezervovať si svoje termíny online, bez potreby telefonátov alebo osobných návštev. Klienti môžu kedykoľvek zmeniť alebo zrušiť svoj termín, čo im zabezpečuje väčší komfort a flexibilitu.  

3. Automatické notifikácie
Rezervačný proces bol doplnený o automatické e-mailové notifikácie, ktoré klientom potvrdia rezervácie, pripomienky o blížiacom sa termíne a ďalšie dôležité informácie, a to bez zásahu personálu Luna Studio. 

4. Databáza klientov
Dáta o klientoch, ich návštevách, preferenciách a tržbách prinášajú veľkú hodnotu v každom podnikaní.  

Integrovaný Odoo CRM system umožňuje uchovávať historické informácie o klientoch a ich využitých službách čo je klúčový predpoklad pre následné použitie týchto dát pre efektívny a presne cielený e-mail marketing v budúcnosti. Ano, aj Email Marketing je integrálnou súčasťou Odoo systému. Práve dáta o klientoch a ich využitie v marketingu výrazne zlepšuje komunikáciu so zákazníkmi, zvyšuje návštevnosť a ziskovosť Luna Studio.  

5. Virtuálny asistent (chatbot)
Na webstránku Luna Studio sme aktivovali virtuálneho kamaráta J, ktorý odpovedá na rôzne druhy otázok, pri rezervácii termínov a pomáha aj s prepojením na zamestnancov Luna Studio. 

Klienti sa ho pýtajú na veci, ktoré ich zaujímajú, a on sa snaží čo najlepšie odpovedať. Nepotrebujú čakať, je tu vždy, keď ho potrebujú!

Výsledok: viac peňazí, viac času, menej stresu 


Počet aktívnych zákazníkov narástol o 63.5% za 8 mesiacov. 

Čas objednávaceho procesu sa skrátil aspoň o 70% vďaka online objednavací systém. 

Vďaka zavedeniu online rezerváciám došlo ku nárastu spokojnosti klientov a súčasne zníženiu prevádzkových nákladov na informačný systém Luna Studio o 71 Eur/mesačne.

Successful result of Odoo implementation

Luna Studio teraz pôsobí profesionálnejšie, a klienti si veľmi pochvaľujú jednoduchosť rezervácií online. Vďaka webovej aplikácii štúdio získalo nových klientov, najmä z radov mladšej generácie, ktorá preferuje digitálne služby. Klienti oceňujú flexibilitu, ktorú im nový systém poskytuje – môžu si rezervovať, meniť alebo zrušiť termíny podľa svojich potrieb. 

Referencia Odoo nail studio

Úspech vďaka Odoo a 26HOUSE: Šťastní klienti a menej stresu 


Vďaka úspechu tohto riešenia, 26HOUSE zaviedol podobné riešenie na mieru pre ďalšie tri nechtové a kadernícke salóny v Bratislave, Prešove a Ivanke pri Dunaji. Všetci majitelia týchto salónov sú veľmi spokojní so systémom, ktorý im zjednodušil prácu a odbremenil ich od nadmernej administratívy. Teraz sa môžu plne sústrediť na to, čo robia najlepšie – na zlepšovanie vzhľadu svojich klientov. 

Systém Odoo im umožnil nielen zefektívniť prácu, ale aj výrazne zlepšiť zákaznícku skúsenosť, čo viedlo k zvýšeniu počtu spokojných klientov a zisku majiteľov.

Chcete sa zbaviť nadmernej administratívy?

Pridajte sa k našim spokojným klientom ešte dnes.


Case study: HT Capital s.r.o.